Het updaten van je aircoservicestation

Houd je ASC-serviceunit up-to-date

Al jarenlang zijn onze ASC-serviceunits en hun klantspecifieke varianten uitgerust met een USB-aansluiting. Handig voor als er een firmware-update uitgevoerd moet worden. Gebruik hiervoor eerst ons Firmware-overzicht om te controleren of de firmwareversie van jouw ASC-servicestation up-to-date is.

» Controleer firmware-overzicht

Download vervolgens de nieuwste firmware voor jouw WAECO ASC-servicestation en volg de instructies zoals beschreven in het instructiegedeelte hieronder.

» Download de nieuwste firmware

Bovendien kunt je bij ons een database kopen met een actueel overzicht van de meest voorkomende auto-, vrachtwagen- en busmodellen op de markt, evenals de bijbehorende vulhoeveelheden voor airco compressoroliën, airco koudemiddelen (zowel voor R134a als R1234yf), enz. Artikelnummer: 4441000174.

» Bestel database vulhoeveelheden

AC Service Station with USB Stick

Zo werk je jouw ASC aircoservicestation bij

• Download het zip-bestand met behulp van de onderstaande link.
  • Pak het uit en kopieer het .wuf-bestand naar een FAT32-geformatteerde USB-stick.
  • Steek de USB-stick in de USB-poort. Je vindt de USB-poort linksboven in het paneel zoals weergegeven.
  • Schakel het apparaat in.
  • Het station zal de USB-stick scannen voor een nieuwere versie. Als de software op de USB-stick nieuwer is, wordt het volgende menu weergegeven:
AC Service Unit Update Step 1
  • De meest recente database op de USB-stick wordt in het volgende menu weergegeven, waarbij de huidige versie in zwart op de onderste regel wordt weergegeven:
AC Service Unit Update Step 2
  • Druk op ENTER om de software of database bij te werken.
  • Het station toont de voortgang van de update
AC Service Unit Update Step 3
  • Na de update stelt het servicestation de standaardinstellingen in.
  • Het servicestation wordt vervolgens opnieuw opgestart en het stand-by menu verschijnt.
  • Verwijder de USB-stick.
  • Het systeem is nu klaar voor gebruik.

Na het uitvoeren van een update op een servicestation zijn de gegevens op de USB-stick onbruikbaar voor het uitvoeren van een nieuwe update op een ander servicestation.

AC Service Unit Update Step 4