Hur du uppdaterar din A/C-servicestation

Håll din A/C-servicestation uppdaterad

Sedan många år tillbaka, är våra ASC-servicestationer och deras anpassade modeller utrustade med en USB-port. Programvaran är därför väldigt enkelt att uppdatera med ett USB-minne. För att göra detta, använd först vår översikt för att kontrollera om programvaran av din ASC-serviceenhet är uppdaterad.

» Kontrollera programvaran

Ladda sedan ner den senaste programvaran för din WAECO ASC-serviceenhet och följ instruktionerna enligt beskrivningen i instruktionsavsnittet nedan.

» Ladda ner senaste programvaran

Dessutom kan du köpa en databas som ger dig en uppdaterad översikt över de vanligaste bil-, lastbil- och bussmodellerna på marknaden, samt motsvarande fyllnadsmängder för kompressoroljor, köldmedier (både för R134a och R1234yf), osv. Ordernummer: 4441000174.

» Beställ databas för fyllnadsmängder

AC Service Station with USB Stick

Hur du uppdaterar din ASC

• Ladda ner Zip-filen med länken nedan.
  • Packa upp den och kopiera den bifogade .wuf-filen till ett formaterat FAT32 USB-minne.
  • Sätt in USB-minnet i USB-porten. Du kommer att hitta USB-porten på panelens övre vänstra sida, enligt vad som visas.
  • Aktivera enheten.
  • Stationen kommer att skanna USB-minnet för att hitta den senaste versionen. Om programvaran på USB-minnet är nyare kommer följande meny att visas
AC Service Unit Update Step 1
  • Om databasen på USB-minnet är uppdaterat, kommer följande meny att visas. Om den befintliga versionen visas i svart på den sista raden:
AC Service Unit Update Step 2
  • Tryck ENTER för att uppdatera programvaran eller databasen.
  • Uppdateringens förlopp visas på stationen:
AC Service Unit Update Step 3
  • Efter uppdateringen har stationen standardinställningarna:
  • Stationen startas därefter om och standby-menyn visas.
  • Ta bort USB-minnet.
  • Stationen är klar att använda.

När en uppdatering har installerats på en servicestation kan datan på USB-minnet inte längre användas för en annan uppdatering av fler servicestationer.

AC Service Unit Update Step 4